HHP Kft. leverancier voor Log House, Houtskeletbouw en stapelbouw

Voorbeeld van standaard casco woning levering

Beeld hoe een woning kaal gebouwd zou zijn

Voorbeeld van opbouw van de woning

Rechthoekige Log systeem

Ronde Log systeem voorbeeld

Unidek dakplaat welke wij bij onze woningen standaard toepassen

Unidek dakplaat doorsnede Kolibrie

Unidek dakplaten details

Welkom bij HHP Kft. uw leverancier voor kwaliteit houten huizen ( houtskeletbouw en houtstapelbouw ) tegen een betaalbare prijs.

Wij werken als volgt
Indien uw interesse gewekt is kunt u ons bereiken door middel van een email of per telefoon voor vrijblijvende informatie. Tijdens dit gesprek zal aandacht gegeven worden wat wilt en zou kunnen op uw kavel. De verschillen tussen houtskeletbouw en houtstapelbouw zullen ter sprake komen. Een indicatieprijs zal gegeven worden indien duidelijk naar voren is gekomen wat voor type bouw u kiest en hoe groot uw huis zal gaan worden. Daarna wordt u de mogelijkheid geboden om een schetsontwerp te laten maken zodat een definitieve prijs gemaakt kan worden.

Een houtstapelbouw woning
Een houtstapelbouw woning is een comfortabele houten huis die gemaakt wordt van horizontaal gestapelde balken (logs) . U kunt kiezen tussen ronde, ovale of rechthoekige logs. Deze type woningen komen veel voor in de Scandinavische landen zoals Finland. Maar ook in de Baltische staten is het een geliefd onderkomen vanwege de uitstraling, comfort en gezondheidsaspecten. De buitenwanden worden vaak geïsoleerd met een voorzetwand zodat de Isolatie norm behaald kan worden. Om tot een meer gelijkmatige zetting te komen wordt de verdieping veelal in houtskeletbouw gebouwd.

Reden voor keuze van een houtstapelbouw woning
Vooral in een landelijke omgeving is een houtstapelbouw woning een lust voor het oog. Het is knus, warm in de winter en koel in de zomer, geheel vervaardigd van natuurlijke materialen. U kiest bij een houtstapelbouw woning voor een natuurlijk en duurzaam product.

Een houtskeletbouw woning
Een houtskeletbouw woning is een houten huis bestaande uit stijl en regelwerk opgevuld met isolatie. De gevelbekleding kunt u kiezen uit houten rabatdelen en/of metselwerk. Het voordeel van een houtskeletbouw woning is dat het een redelijk stijve constructie is wat dus 'veel minder beweegt dan houtstapelbouw. Door deze eigenschap kunt u verschillende afwerkingen, buiten en binnen, toepassen.

Voordeel van een houtskeletbouw woning
Een houtskeletbouw woning heeft als voordeel dat de woning snel opgebouwd kan worden omdat praktisch alles prefab is gemaakt in een van onze fabrieken. Door een snelle oplevering hoeft u dus weinig bouwrente te betalen. Ook is een houtskeletbouw woning goedkoper dan traditionele bouw.

U heeft diverse mogelijkheden in houtskeletbouw en houtstapelbouw woningen
U kunt kiezen uit diverse houten huizen ( model ) die reeds gebouwd zijn . Daarnaast kunnen we voor u uw woning laten ontwerpen.
HHP Kft. werkt met diverse architecten samen.

Houtstapelbouw

Houtstapelbouw woningen kunnen gebouwd worden in massief ronde en rechthoekige logs en gelamineerde logs. Al deze vormen kunnen in verschillende maten geprofileerd worden.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om uw woning in houtstapelbouw te bouwen tot aan de verdiepingsvloer, vervolgens word (en) de verdieping (en) gebouwd in houtskeletbouw. Dit wordt veelal geadviseerd omdat de zakking van het huis dan meer regelmatig is vanwege de stijve houtskeletconstructie.

Meestal worden de buitenwanden geïsoleerd met een voorzetwand, afgetimmerd met schijnlogs die hetzelfde profiel als de logs (balken) hebben. Recreatiewoningen worden veelal enkelwandig opgebouwd.

Rechthoekige Logs
( zie de foto voorbeeld )


Techniek
Rechthoekige logs heeft een minder robuuste uitstraling als de ronde logs. Deze worden geleverd in alle mogelijke doorsneden. Bij rechthoekige logs scheurt het hout vele malen minder omdat het hout kunstmatig gedroogd wordt. Ten tweede omdat de spanningen, voor het drogen van het hout, al zijn weggehaald door het zagen van de stam tot een rechthoekige log (hartgekloofd).

Afmetingen en mogelijkheden
Rechthoekige logs verzekeren een goede aansluiting tussen de logs; als de logs dik genoeg zijn, is dan ook geen extra isolatie nodig.

Ronde Logs
( zie de foto voorbeeld )


Techniek en houtsoorten
Horizontale logs constructie is één van de oudste bouwmethoden die gebruikt worden in de noordelijke landen zoals Finland, Noorwegen en de Baltische staten. De logs kunnen handmatig gemaakt worden maar ook machinaal. Om een loghouse te ontwerpen moet je kennis hebben van deze bouwmethode. Je moet bijvoorbeeld weten dat binnen 2 jaar na de bouw van het huis de logs drogen en daardoor gestaag zakken. Dit kan ongeveer 5% zijn van de totale hoogte van de logs. Dit is afhankelijk van het soort hout en het profiel (rechthoekig of rond en in welke doorsnede). Dit zijn belangrijke gegevens met betrekking tot de eerste fase van het huis waarin gekeken wordt hoe de deuren en ramen geplaatst moeten worden. Om te weten waar u de logs wil verbergen middels decoratieplanken of juist wil laten zien is erg belangrijk voor het interieurdesign van een log house.

Maten en mogelijkheden
( zie foto voorbeeld )
Ronde logs kunnen worden geleverd met 14 t/m 23 cm doorsnede. Ronde logs hebben als kenmerk dat ze scheuren. Dit komt omdat de stam langzaam droogt en daardoor de spanningen niet kwijt kan, hierdoor ontstaat dus scheurvorming. Dit is een natuurlijk verschijnsel wat bij deze bouw past.

Bouwen in hout betekent een zeer grote artistieke vrijheid.
Vrijwel elke woon- of bouwwens is in hout te realiseren.
                                    
Wat is er leuker dan zelf een huis te ontwerpen en dat dan ook uit te voeren?
Houtbouw brengt dat dichterbij dan welke andere bouwwijze ook.
Of het nu gaat om een meer traditioneel of juist modern ontwerp, om eenvoudige of juist gecompliceerde vormen; bouwen in hout samen met HHP Kft. maakt het betaalbaar en mogelijk.
Op basis van een ruwe schets met afmetingen kunnen wij u op reeds op korte termijn, tegen een aantrekkelijke vergoeding, een indicatie geven van de te verwachten materialen bouwkosten.
Hierdoor wordt het alleen al vaak een dure voortraject van ontwerpen door een architect drastisch ingeperkt.
U weet snel of uw wens budgettair haalbaar is of niet.
Bij gecompliceerde constructies blijft het evenwel raadzaam een definitief ontwerp dooreen architect door te laten rekenen.